luni, 26 iulie 2010

ASTRA-DINAMO 1-2..SECUNDELE VICTORIOASE

Asadar sezonul 2010-2011 a inceput si, cu putin noroc, Dinamo a debutat asa cum ne dorim mereu, cu o victorie. Departe insa de noi gandul ca totul e roz, carentele aratate de echipa in acest prim meci oficial intern ne lasa pe ganduri si ne fac sa ne simtim complet inconfortabili in perspectiva meciului de joi, cand vom intalni si in Europa League un adversar care stie fotbal.
CRONICA
Dinamo a folosit de-a lungul meciului urmatoarea formula:
Curca - Homei, Scarlatache, Moti (min 66 Garat), Pulhac - Torje, Margaritescu (min 74 N'Doye) Kone, Ad. Cristea - Ganea, Niculaie (min 66 C. Munteanu)
Dinamo incepe meciul in stilul pregatirilor din Austria, adica cu gandul inca la vacanta. Astra mai hotarata are ocazie inca din minutul 1 cand un sut care se vroia centrare chiar intra in poarta, frumos, lobat peste Curca insa acesta respinge peste poarta cu un efort admirabil. Meciul se scurge lent, dominat oarecum de ai nostri dar cu contra-atacuri de partea cealalta care sunt deseori periculoase. Dinamo se apropie de poarta insa nu trage deloc pe poarta, situatie in care se poate spune clar ca nu prea ai cum sa marchezi. Golul gazdelor vine pe final de repriza cand o centrare de pe stanga este impinsa in poarta de Lukacs. Stupoare si nu prea, la cum a curs jocul rezultatul era aproape meritat. Repriza a doua aduce in teren un Dinamo mai hotarat, care cauta macar un egal pe un teren unde n-a mai castigat de 11 ani de zile. Insa minutele se scurg si jocul nu merge. Vine insa o mana salvatoare in careu a aceluiasi Lucacs care aduce un penalty si o egalare nesperata, prin intermediul noului intrat N'Doye. Tot acesta are ocazia de a mai inscrie o data, doua minute mai tarziu, insa sutul sau, in pozitie de singur cu portarul, este lamentabil, un semi-luft care iese in aut de poarta. Urmeaza atacuri ceva mai bune ale lui Dinamo dar si ratari destul de mari din pozitii bune. Meciul se indrepta spre un final nedecis insa o greseala a apararii gazda ii prilejuieste lui Torje sa scape singur la poarta, acesta paseaza si Adrian Cristea inscrie cu latul in poarta goala, disperand audienta din stadion, studioul de televiziune si conducerea ploiesteana !
JOCUL NOSTRU

Desigur, privit din avion jocul nostru se poate descrie simplu: slab in repriza 1a, dar (vezi Doamne) mult mai bun in repriza a 2a, de unde si victoria obtinuta. Fleosk, jocul echipei noastre sufera cumplit. Apararea este in aer, cu Moti care mai are putin si se auto-inscrie pe lista de transferuri viitoare. Scarlatache face si el ce poate iar China, devotat cum il stim, nu este inca prins in angrenaj. Rezultatul este ca oricine insista pe centru ne face de scandal. In lateral Pulhac si Homei primesc nota de trecere. La mijloc Torje se zbate insa timpul l-a facut sa nu mai fie incisiv pe poarta ci doar decisiv pe lateral. Ad. Cristea ne arata ca daca vrea poate juca ceva, nu se stie insa ce e mai important, Bianca sau meseria. In atac Niculaie inca se afla in plina pasa proasta iar L. Ganea se zbate si incearca, ii dam credit pentru asta.
TEPELIN, NEAM DE TRAISTA

Reveniti cu transmisia in studio, la pauza, maestru Tzepe, dupa ce o ora inainte repeta ca un papagal cu creier cat un gainatz cat de extraordinar joaca echipa spurkkata tiki taka (ete kaka) tuna si fulgera de noi, ca suntem praf, ca suntem ratati, etc. Satisfactia bolnava insa i-a fost curmata la final, cand a trebuit sa isi inghita rahatul, intorcand-o ca la ... Ploiesti, scurt si fara prea multe comentarii. Nu stim cum isi alege fraierul ala de Ivanovici invitatii, dar banuim ca dupa chipul si asemanarea lui. Trecem la activ inca o emisiune facuta de ageamii care se dau mari specialisti, partinitori pana la dezgust si fleicari in cautare disperata de rating.
"CONTROVERSA" GOLULUI SAU PERDANTI SMIORCAITI

Golul lui Cristea nu avea cum sa nu starneasca isterii. E greu sa primesti gol in ultimele secunde, mai ales daca pierzi meciul din cauza lui si iti trebuie tarie de caracter sa-l accepti ca atare si sa mergi mai departe. Nu este cazul patronului de la Astra, care nu a suportat frustrarea si ameninta ca isi retrage echipa din campionat. O, cerule, nuuu, nu marea echipa Astra ! Ce ne facem fara ea in campionat, Doamne !

Sa fim seriosi, dupa cum vedeti in imaginile din player, nu exista absolut nici un dubiu cu privire la valabilitatea golului. Dar prostia nu asculta de ratiune, d'aia se cheama prostie. Iar in era democratiei, prostia este liber exprimata public. Conteaza ce spui, nu cat de bun sau adevarat e ce spui. Mizeria Ligii 1 a inceput din prima etapa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu