joi, 2 iunie 2011

ANTONESU:Basescu nu are in minte decat sa se razbune

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a spus ca seful statului, Traian Basescu, s-a suparat ca în sirul de proteste la adresa sa s-a numarat si unul dur, contondent, al politistilor si ca, de atunci, nu are în minte decât sa se razbune.
Presedintele acestei tari, care se socoteste atotputernic, si, în raport cu Guvernul si majoritatea parlamentara are si motive, s-a suparat pentru ca în lungul sir de contestatii publice democratice, normale, împotriva sa a existat un protest dur, contondent, al politistilor. De atunci nu are în minte decât sa se razbune, a precizat Crin Antonescu, comentând astfel masura luata joi de ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, de a reduce sporurile de hrana.
Antonescu a precizat ca, în prima instanta, Traian Basescu s-a razbunat pe ministrul Administratiei si Internelor în perioada caruia a fost organizat acel protest al politistilor, liderul PNL evitând sa precizeze numele acestuia.
Am asistat si la lucruri spectaculoase, daca nu ar fi caraghioase, si care au afectat imaginea ministerului: chestorul Dan Fatuloiu, cu o pozitie importanta în minister, aflat sub acuzatii grave, a plecat atasat la Roma, iar secretarul general al ministerului a fost aretat preventiv pentru 29 de zile fara ca ministrul de Interne sa dea macar o declaratie în legatura cu acest lucru. În oprice tara europeana arestarea numarului 2 din minister e un cutremur politic si institutional si, daca nu demisioneaza ministrul care l-a numit, exista macar o explicatie publica.
El l-a acuzat pe ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, de faptul ca nu el decide în ceea ce priveste demnitatea pe care o are si ca decizia apartine, de fapt, "stapânului".
Domnul Igas nu stie, nu aude, e mic. Altcineva decide. Domnul Igas stie sa atace azi veniturile, conditia, situatia materiala si pâna la urma prestigiul oamenilor care reprezinta ca politisti sistemul de ordine publica, pentru ca asa i s-a ordonat si pentru ca dorinta stapânului trebuie îndeplinita fata de oamenii care l-au înfruntat.
Sindicalistii din politie ameninta cu proteste, dupa ce au fost anuntati printr-un document întocmit de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas ca le este redusa norma de hrana cu aproximativ 550 de lei, masura fiind motivata de lipsa fondurilor.



Un comentariu: