sâmbătă, 19 martie 2011

CONSTITUTIA ROMANIEI ART.12 SIMBOLURI NATIONALE

ARTICOLUL 12 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI


(1) Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.

(2) Ziua naţională a României este 1 Decembrie.
(3) Imnul naţional al României este "Deşteaptă-te române".
(4) Stema ţării şi sigiliul statului sunt stabilite prin legi organice.

tot respectul meu pentru cei de etnie MAGHIARA,dar sa nu uite ca totusi si ei sunt cetateni romani si ca traiesc in ROMANIA si trebuie sa respecte CONSTITUTIA ROMANIEI fara a face vre-o abstractie din EA..mai sus sunt  scrise simbolurile nationale de care nu trebuie sa ne batem joc de ele..cu respect HARABAGIU GHEORGHE

miercuri, 16 martie 2011

Antonescu: Băsescu şi Boc râd întruna ca proştii într-o ţară cu oameni din ce în ce mai trişti

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut miercuri la dezbaterea moţiunii de cenzură pe Codul Muncii, că Traian Băsescu şi Emil Boc râd întruna ca proştii într-o ţară cu oameni din ce în ce mai trişti.


"Am pretenţia că despre populism poate vorbi şi chiar trebuie să vorbească foarte critic cineva care are o minimă sensibilitate, cineva care într-o ţară de oameni din ce în ce mai trişti nu râde întruna ca prostul şi nu-l am în vedere aici doar pe primul-ministru Traian Băsescu, îl am în vedere chiar şi pe primul-ministru Emil Boc", a spus Antonescu.
Antonescu l-a acuzat pe Boc că vorbeşte "des şi cu poftă" despre socialism şi despre populism, el apreciind că premierul a mai vorbit despre socialism când era tânăr, dar nu în glumă, iar despre populism a început să vorbească recent, pentru că a învăţat repede şi bine, întrucât "dresorul este prestigios".
"Are dreptul să vorbească despre populism şi să acuze populismul doar cineva care nu a minţit atât de neruşinat în repetate rânduri în campaniile electorale, doar cineva care nu conduce un guvern şi un partid ai cărui membri, asociaţi, clienţi sau îmbuibaţi se îmbuibă cu neruşinare din banii publici ai ţării pe care o guvernaţi", a spus Antonescu.
Liderul liberal l-a întrebat pe premier în numele cui vine în Parlament cu o atitudine atât de veselă, în condiţiile în care opoziţia a depus moţiunea de cenzură în numele sindicatelor, patronatelor, reprezentanţilor mediului de afaceri şi al angajatorilor.
"Noi am venit aici în numele unor oameni. Ştim foarte bine pe cine reprezentăm aici, sub semnătură. În numele cui veniţi dumneavoastră, domnule prim-ministru, cu ideologii dumneavoastră, cu şmecherii dumneavoastră de toate culorile? În numele cui veniţi atât de vesel aici? În numele angajartorilor, al mediului de afaceri, al angajaţilor, al efigiei spânzurate a lui Avram Iancu, în legătură cu care nu vreţi să ştiţi nimic şi nu daţi doi bani ca să nu supăraţi noul stăpân, care nu mai e Traian Băsescu, ci e Viktor Orban?", a spus Antonescu.
Preşedintele PNL i-a transmis lui Emil Boc că este posibil ca aceasta să nu fie adoptată, însă premierul va pleca, mai devreme sau mai târziu, definitiv, pentru că "înjoseşte şi batjocoreşte" România.
"Poate că azi moţiunea de cenzură nu va trece. Poate că şi mâine Traian Băsescu vă va mai lăsa să fiţi prim-minstru. Mai devreme sau mai târziu însă dumneavostră veţi pleca şi veţi pleca definitiv. Pentru că înjosiţi, batjocoriţi această ţară şi cea mai mare parte dintre oamenii ei. Şi o faceţi, domnilor, cu nesimţire, cu zâmbetul pe buze. Această nesimţire mă indispune şi ea m-a făcut ca de această dată să nu glumim o dată în plus pe seama faptului că, între altele, sunteţi îngrozitor de caraghioşi", a spus Antonescu.
Liderul liberal i-a mai spus lui Emil Boc că "binecuvântarea" obţinută de la Dinu Patriciu şi Grigore Cărtianu nu este de ajuns pentru a cere PNL socoteală despre liberalism.
"Aveţi curaj să ne cereţi socoteală privitor la liberalism. Oare de ce, domnule Boc? Numai pentru că aţi avut un dialog social fructuos şi aţi primit şi binecuvântare din partea domnului Patriciu sau a domnului Cărtianu? E cam puţin, credeţi-mă. E cam puţin şi pentru poziţia dumneavoastră de prim-ministru, e cam puţin şi pentru ideea de dreapta, e cam puţin şi pentru ideea de liberalism", a spus Antonescu.


marți, 8 martie 2011

Cu ocazia zilei de 8 martie, tinerii liberali au împărţit flori tuturor doamnelor şi domnişoarelor din CRISTESTI jud.IASI. Am împărţit la 380de doamne şi domnişoare flori.

Câteva sute de flori au fost împărţite reprezentantelor sexului frumos de 8 Martie, în comuna CRISTESTI judetul IASI. De ziua lor, doamnele au primit garoafe,trandafiri,freze si crini. Obiceiul TINERETULUI NATIONAL LIBERAL cat si a PARTIDULUI NATIONAL LIBERAL de a încânta doamnele cu o floare la început de primăvară, a  inceput in acest an. Gestul a fost răsplătit de doamne şi domnişoare cu un zâmbet. Tin sa multumesc presedintelui TNL CRISTESTI d-lui HARABAGIU GHEORGHE pt. tot sprijinul acordat si implicarea sa in acest proiect..
Cu cateva zile inainte de 8 martie 1908, in New York, angajatele dintr-o fabrica de textile au facut greva pentru a protesta fata de conditiile grele in care erau constranse sa lucreze: salarii mici si program prelungit de munca. Printre aceste femei, multe erau emigrante, care munceau cot la cot cu barbatii, pentru a supravietui.




Greva a durat cateva zile, pana cand, pe 8 martie, proprietarul fabricii a blocat portile cladirii, pentru a impiedica muncitoarele sa plece. Fabrica a luat foc si 129 de femei ramase inauntru au murit, arse de vii.
Se zvoneste ca aceasta poveste este o istorie falsa, care a fost elaborata de catre propaganda comunista, in timpul Razboiului Rece. Incendiul din fabrica Triangle Shirtwaist din New York a fost insa o adevarata tragedie, facand victime atat barbati cat si femei.
Nefericita intamplare a demarat in anii urmatori o serie de sarbatori, avand ca scop amintirea acelor evenimente dezastruoase.
Prima persoana care a propus sa fie comemorata data de 8 martie a fost Rosa Luxemburg, o militanta revolutionara.
In 1910, la Copenhaga, in timpul Conferintei Internationale a Femeii Socialiste, o activista germana, Clara Zetkin, propune ca data de 8 martie sa fie Ziua Internationala a Femeii.
In Rusia, pe 23 februarie 1917 (8 martie, dupa calendarul iulian) femeile au demonstrat impotriva regimului pentru pierderea in razboi a doua milioane de soldati. Protestele au continuat timp de cateva zile, pana cand tarul a fost fortat sa abdice, iar Guvernul a trebuit sa acorde drepturi de vot femeilor.
Din acea data, Ziua Femeii este celebrata pe 8 martie, dar in trecut se sarbatorea in ultima duminica a lunii februarie.
In tarile arabe, femeile musulmane sunt aproape intotdeauna prezentate ca victime ale traditiei si sistemului patriarhal al societatii in care traiesc. Istoria contemporana a unor tari precum Algeria, Liban, Egipt include insa figuri feminine care au condus tarile spre democratie.
In Algeria, acesta este un adevar palpabil, incepand cu lupta de eliberare de sub ocupatie franceza, femeile au luptat cu sabia in mana alaturi de barbatii lor. Din anii '70 au existat mereu femei parlamentar si ministri in guvern.
Mai tarziu s-au multiplicat initiativele de acest gen, 8 martie devenind o sarbatoare politica si sociala, dar astazi este vazuta in multe tari drept prima zi a primaverii.
Laleaua este simbolul mondial al acestei zile, fiind apreciata pentru gingasie si popularitate

duminică, 6 martie 2011

DE 8 MARTIE 2011 LIBERALII DIN CRISTESTI AU PREGATIT PENTRU FEMEI FLORI

ORGANIZATIA TINERETULUI NATIONAL LIBERAL DIN CRISTESTI   ACORDA O DEOSEBITA IMPORTANTA FEMEILOR DIN COMUNA CRISTESTI CU OCAZIA ZILEI DE 8 MARTIE 2011,PE PARCUSUL ACESTEI ZILE OFERINDU-LE ACESTORA FLORI . ASTFEL INCEPAND CU ORA 11:00 ORGANIZATIA TINERETULUI NATIONAL LIBERAL CRISTESTI  PRIN PRESEDINTELE ACESTEIA IN PERSOANA D-LUI HARABAGIU GHEORGHE  V-A IMPARTI FLORI DOAMNELOR DIN COM. CRISTESTI,JUD.IASI. TIN SA MULTUMESC ORGANIZATIEI PNL CRISTESTI CAT SI ORGANIZATIEI TNL CRISTESTI PENTRU INTERESUL ACORDAT ACESTEI ZILE DE 8 MARTIE 2011.  MULTUMESC TUTUROR..  CU RESPECT PRESEDINTE TNL CRISTESTI HARABAGIU GHEORGHE

sâmbătă, 5 martie 2011

Programul partidelor din optimile Ligii Europa

Programul partidelor care vor avea loc, joi, 10 martie, în optimile de finală ale Ligii Europa: Sporting Braga (Portugalia) - Liverpool (Anglia), ora 20.00
PSV Eindhoven (Olanda) - Glasgow Rangers (Scoţia), ora 20.00
Bayer Leverkusen (Germania) - Villarreal (Spania), ora 20.00
ŢSKA Moscova (Rusia) - FC Porto (Portugalia), ora 20.00

Twente (Olanda) - Zenit Sankt Petersburg (Rusia), ora 22.05
Benfica (Portugalia) - Paris Saint-Germain (Franţa), ora 22.05

Ajax Amsterdam (Olanda) - Spartak Moscova (Rusia), ora 22.05

Dinamo Kiev (Ucraina) - Manchester City (Anglia), ora 22.05.
Returul este programat la 17 martie.