joi, 3 februarie 2011

REAL si BARCELONA,dupa 21 de ani in finala CUPEI SPANIEI!


sursa TNL CRISTESTI

Barcelona şi Real Madrid se vor întâlni în finala Cupei Spaniei, în data de 20 aprilie, după ce au eliminat în semifinale echipele Almeria, respectiv FC Sevilla. Barcelona a învins în deplasare, cu scorul de 3-0, echipa Almeria, în manşa secundă a semifinalelor Cupei Spaniei, după ce în tur obţinuse tot o victorie (5-0). Golurile au fost marcate de Adriano '35, Thiago '56 şi Affelay '66.
Real Madrid s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa formaţiei FC Sevilla, prin golurile înscrise de Ozil '82 şi Adebayor '90+4. În tur, echipa madrilenă a învins, cu scorul de 1-0. Reuşita lui Adebayor este cu numărul 5.000 pentru Real marcat pe teren propriu.
Meciul din 20 aprilie va fi prima finală a Cupei Spaniei între FC Barcelona şi Real Madrid, după 1990. Echipa catalană a mai câştigat trofeul de 25 de ori, iar Real Madrid de 17 ori.
Drepturile de televizare ale acestei finale vor avea o valoare mai mare decât în mod obişnuit, iar Esteve Calzada, expert în tehnici de marketing, agent de jucători şi fost director de marketing al Barcelonei, susţine că vor costa între 6 şi 8 milioane de euro. Din vânzarea de bilete la finală, disputată la Valencia, pe Mestalla, veniturile vor ajunge la 3 milioane de euro. Din publicitate şi sponsorizări, Federaţia Regală Spaniolă de Fotbal ar mai obţine alte 3 milioane de euro, în timp ce pentru pachete de VIP şi concesionări suma ar putea creşte cu încă un milion de euro, scrie El Mundo Deportivo.
Real şi Barcelona se mai pot întâlni încă de patru ori în "El Clasico" în această primăvară. În afara returului de pe Bernabeu şi a finalei Cupei Spaniei, marile rivale se mai pot afla faţă în faţă într-o dublă manşă în Liga Campionilor, în sferturi sau în semifinalele competiţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu