duminică, 22 august 2010

Imnul TNL - Nascut liber

veta biris doamne ocroteste-i pe romani

sâmbătă, 21 august 2010

CE INSEAMNA A FI UN TANAR LIBERAL !!!!!....

Un liberal şi mai ales un tânăr liberal înseamnă şi un rebel. Un rebel nu contra regulilor de convieţuire, ci un rebel contra lipsei de libertate din lume. Un rebel împotriva lipsei de şanse din lume. Un rebel împotriva răului din lume, aşa cum apare el în societate şi în politică. Or, România e o ţară în care există foarte multe lucruri în care trebuie să fim şi să fiţi mereu rebeli....
"Dar când un tânăr intră în politică, el nu trebuie să intre cu ţinta, cu miza, de a deveni ceva anume -

FCM Targu Mures-DINAMO,scor 2-6 in LIGA 1

Pentru FCM Târgu Mureş au marcat: Fl. Dan ' 30 (penalti), Vancea '67, iar pentru Dinamo au înscris Topici '5 (autogol), N'Doye '9, L. Ganea '53, M. Niculae '64, C. Munteanu '88, A. Cristea '90+2 (penalti).
Dinamo a deschis scorul în minutul 5. Marius Niculae a şutat, Dănălache a respins în faţă, iar mingea s-a lovit de Borislav Topici intrând în poarta mureşenilor.
Dinamoviştii şi-au majorat avantajul în minutul 9, când Ousmane N'Doye a marcat după o pasă de la Marius Niculae. După marcarea golului, N'Doye şi-a pus o mască pe faţă, ocazie cu care a primit cartonaş galben.
FCM Târgu Mureş a reuşit să înscrie în minutul 30 printr-un penalti transformat de Florin Dan şi acordat după un fault al lui Moţi asupra lui Biţiş. La faza precedentă penaltiului, Moţi a fost eliminat pentru că a faultat din postura de ultim apărător.
Din minutul 53, Dinamo a dus scorul la 3-1, prin golul marcat cu capul de Liviu Ganea în urma unei centrări a lui Torje.
4-1 a devenit scorul pentru Dinamo în minutul 64, când Marius Niculae, care a preluat de lângă Dan Matei, a înscris în poarta lui Dănălache.
Trei minute mai târziu, FCM Târgu Mureş a reuşit să reducă din handicap după ce Vancea a rămas singur cu Naumovski şi a marcat cu un şut la vinclu.
Cătălin Munteanu, intrat în teren în locul lui Marius Niculae, a dus scorul la 5-2 în minutul 88, cu un şut la colţul lung.
În minutul 90, Flavius Moldovan (FCM Târgu Mureş) a fost eliminat pentru un fault asupra lui Andrei Cristea. Tot atacantul dinamovist a reuşit să transforme lovitura de departajare acordată de arbitrul Istvan Kovacs.
FCM Târgu Mureş: 12. Dănălache - 23. D. Matei, 4. Cordoş, 6. Fl. Moldovan, 32. Topici (7. Stângă '46) - 18. Biţiş, 19. Fl. Dan, 10. Casquero (9. Vancea '59), 25. Vagner - 14. Stere (13. Veljovici '50), 29. Didi. Antrenor: Adrian Falub.
Dinamo: 23. Naumovski - 25. Scarlatache, 4. Moţi, 18. L. Goian, 31. Bazzi - 22. Torje, 26. Mărgăritescu (5. D. Kone '88), 29. N'Doye, 20. Ad. Cristea - 19. L. Ganea (17. An. Cristea '85), 9. M. Niculae (7. C. Munteanu '74). Antrenor: Ioan Andone.
Cartonaşe galbene: Biţiş '4, Fl. Dan '54, D. Matei '60, Veljovici '83 / N'Doye '10
Cartonaşe roşii: Fl. Moldovan '90 / Moţi '30
Arbitri: Istvan Kovacs - Cristian Nica, Cătălin Savu - Mihai Prodan
Observatori: Adrian Ionescu, Marian Salomir
Supervizor : Dumitru Mihalache
La meci au asistat circa 7.000 de spectatori.

luni, 2 august 2010

Show Time...


5-3, 8 goluri in 90 de minute, meci jucat cu garda jos ( tipic pentru un Dinamo - Sportul ), trecem pe primul loc dupa numai doua etape, spectacol total in iarba. Ar trebui sa ne bucuram pentru aceste premise care ne anunta ca urmeaza # 19 & ozonul din Ch. L. Dar mai e mult pana acolo. Personal, cred ca ar trebui sa fim mai ingrijorati de golurile luate decat sa ne bucuram de cele date. E adevarat, victoria e victorie, aduce 3 puncte importante, dar maniera in care am obtinut-o nu trebuie sa ne multumeasca.
In compartimentul defensiv este o adevarata groapa a lui Ouatu*. Mutarea lui Scarlatache in banda dreapta din centrul apararii, in conditiile in care s-a renuntat la Homei, nu este o rezolvare a problemei lipsei unui fundas de banda dreapta demn de Dinamo. Scarlatache are meritul sau pentru ca este ascultator, face ce ii spun antrenorii, nu e genul de spritangiu, nu pierde nopti prin cluburi dar nu are notiuni elementare de plasament. Statura lui este tot o bila neagra pentru el. Cu Scarlatache in echipa nu putem spera la prea multe. La fel cu Moti. Credeti ca jocul lui precar este intamplator ? Explicatia se regaseste in viciile sale la care nu vrea sa renunte. Cat timp o sa bea si o sa fumeze in exces nu o sa fie prieten bun cu performanta. Sau cu tribuna. Calitatile lui Moti care l-au propulsat in Serie A s-au estompat printre aburi de alcool & rotocoale de fum. Nu e singurul care fumeaza ori bea dar e printre putinii care exagereaza. Margaritescu alearga cat Forest Gump dar travaliul sau nu este in folosul echipei. Si-a atins limitele, nu are ce sa ne ofere mai mult. Probabil si-a spus ultimul cuvant in fotbal. Cine credea ca Helder e Alesul, Zeul fundasilor dreapta, s-a inselat. Helder este peste Scarla & Homei, asta da, este ofensiv, alearga, centreaza, vine la finalizare, asta stiam de cand era la Rapid, dar tot de acolo stiam ca pe faza defensiva Helder este un oarecare, oricum sub Molinero.
De la mijloc in sus echipa se misca bine. Torje zburda pe ambele flancuri, L. Ganea chiar daca nu straluceste a avut doua pase pe culoar de fotbalist cu staif si demonstreaza ca ne putem baza pe el. Kone & N’doye ar trebui naturalizati, dau siguranta pe axul central si formeaza un cuplu omogen.
Un plus special pentru Print. Jocul sau bun este meritul lui Andone. I s-a dat libertate de miscare in spatele varfului impins, spatiu in care Adrian ‘deseneaza‘ frumos. Unele surse spun ca secretul revirimentului moldoveanului ar fi Bianca lui Bote ( si a inca vreo suta ). Nu avem argumente sa negam aceasta informatie, drept pentru care aducem femeii gonflabile multumirile noastre publice si ii dorim sa-i sufle Printului in panze si in zilele premergatoare meciului de la Split cu acelasi
Urmeaza primul examen. Nea Ando, sa te vedem cum carpesti apararea. Suntem siguri ca vei reusi, nu ramane decat sa ne demons
Hai s-o facem si p-asta.